Filmer

 
 

Returning to True Cultures
Part I: The Wisdom of the Vikings (2019)

TV serie, 24 minuter / episod

Denna serie gör en djupdykning i de gamla vikingatida myterna, en del av vårt kulturarv som många idag inte känner till men som influerat många stora författare genom tiderna, t ex JRR Tolkien och TV-serien Game of Thrones. Varför valde vikingarna att berätta just dessa sagor? Vi träffar även experter som svarar på frågan om hur vikingarna egentligen var.

 

Glatt Fall (2019)

Kortfilm, 10 minuter

En dramakomedi som spelades in sommaren 2018. Filmen fick i sin helhet väldigt bra betyg förutom slutet, dräför spelas nu slutscenen in i en ny variant och filmen kommer sedan förhoppningsvis turnera på festivaler under 2019-2020. Manus är skrivet av Emilie Nyman och filmen är regisserad av Tobias Elvhage.

 

 Restaureringen av Maria Magdalena (2017)

Dokumentär, 50 minuter

En unik inblick i en värld där tre världar möts, den religiösa församlingen mitt i Stockholm, byggarbetarnas värld samt projektledarna som ska försöka få klart allt i tid. Under två år följer vi denna restaureringsprocess som visar sig röra upp många känslor, men framförallt ställs frågan, vilken betydelse har detta kulturarv i vårt samhälle och hur ändras synen på kyrkan, livet och döden med tiden? Filmen är producerad 2015-2017 av Tobias Elvhage (Fenix Film) i samarbete med Epoch Times och har visats på Axess TV:

 

Quest for Luxury (2011)

LCHF-utmaningen (2012)

Study Abroad (TV-serie från 2010)

Svenska kvinnliga entreprenörer (2016)