Företagsinterna kurser

Under en heldag går vi igenom allt ni behöver veta för att komma igång och producera olika typer av film, som t ex professionella kundintervjuer, film för pressmeddelanden, presentationsfilmer och instruktionsfilmer. Vi går även igenom hur ni lägger professionell speakerröst och textar era klipp. Utbildningen passar både för de verksamheter som planerar att jobba med rörlig kommunikation och inte har några förkunskaper, som de som redan jobbat kommit igång med sin inhouseproduktion och vill ta sina kunskaper och metoder till nya nivåer. Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov. Lämpligt antal deltagare är 2-10 personer.

 

INNEHÅLL

Nedan är vårt vanligaste innehåll för en heldagskurs. Om ni har specifika behov och vill producera eller höja kvaliteten på produktionen av till exempel utbildningsfilmer, instruktionsfilmer, speakerbaserade filmer, eventfilmer eller stämningsvideor med bara musik och text, så tar vi fram ett skräddarsytt upplägg där vi fokuserar på er verksamhets specifika behov.
 

 
Strategi2_preview.jpeg

Strategi och förarbete

Ett bra förarbete kan vara upp till 40% av en produktion. Det är en viktig pusselbit för att dina videor får rätt effekt och för att kunna få ett kortare arbetsflöde. En annan aspekt är att få med varumärkestänk och att känna till vilka arbetsmoment man kan slå ihop för att spara tid.


Manus

Från långfilmsmanus till reklamfilmer, de flesta manus följer samma struktur. Att göra film utan en innehållsplan är som att köra på måfå och förvänta sig komma fram till Antibes. Vi berättar vad du ska tänka på, och ger dig mallar du kan utgå ifrån när du skriver egna manus.

Fysisk_Kurs_bild_preview.jpeg

FenixFilm_Tobias_Andrea_korr_preview.jpeg

Utrustning

Vi går igenom bra utrustning både för dig som vill jobba med så få tillbehör som möjligt, såväl för dig som vill skala upp dina produktioner, vårt fokus ligger vid "bästa möjliga kvalitet, till lägsta möjliga pris". Med rätt appar till telefonen underlättar du ditt videoskapande och öppnar även upp mobilkamerans sensor så att du får ett ännu proffsigare resultat när du filmar.


Lär dig de bästa filmteknikerna

Det här med filmtekniker och hur man jobbar med flöden, är kunskap som kan ta flera år att behärska. I den här utbildningen har vi komprimerat vår erfarenhet till en lättfattlig guide så att du snabbt kommer på banan, och kan filma snyggt.

2017-10-18 05.03.07 1_preview.jpeg

micke2.jpg

Intervju och intervjuteknik

Att få till en snygg och professionell intervju ligger i såväl små som stora detaljer. Här går vi igenom både intervjuteknik, komposition, ljussättning, ljudupptagning och smarta knep som förhöjer kvaliteten. Intervjua nöjda kunder, medarbetare eller profiler ur ledningsgruppen.


Redigering

Det är relativt lätt att lära sig ett redigeringsprogram, men att förstå grunderna och hantverket bakom filmredigering kan göra mycket stor skillnad i hur din film kommer att upplevas av publiken. Vi går igenom några av teknikerna som gör skillnaden. Vi vägleder dig genom redigering på antingen mobilen eller på datorn och går även igenom hur du lägger titlar och text på dina videor. Vi hjälper dig även att spara massor av tid genom att presentera de bästa musikarkiven för licensfri musik.

redigering4.jpg

INTRESSEANMÄLAN

Ordinarie pris 39 900kr
Erbjudande till dig som läsare av tidningen Marknadscheferna:
29 900kr

andrea2.jpg

Vid frågor kontakta Andrea:
0733 - 348564


SE EXEMPEL PÅ FILMER
FRÅN VÅRA KURSDELTAGARE

 
 
 
 

ER KURSLEDARE

 
Tobias_bild_NY_preview.jpeg

Tobias Elvhage har jobbat med film- och TV-produktioner sedan 2006, och är utbildad på Stockholms Mediaskola och Berghs School of Communication.

Tobias erfarenheter omfattar bland annat:

  • Uppdrag i bl a Kina, Jordanien, Schweiz, Tyskland, Polen och USA
  • Reportage och intervjuer med två av våra tidigare stadsministrar
  • TV-producent för dokumentärserierna Study Abroad och Travel the World, för kinesisk TV
  • Regissör av kortfilmen Red Lotus: A Forbidden Diary
  • Regi och produktion av reklamfilmer för t ex Svenska Institutet, Stockholms Konstnärliga Högskola och Chalmers
 

VI HAR BLAND ANNAT UTBILDAT PÅ:

nedre-banner2.jpg
Kursbild 2_preview.jpeg
Kursbild_preview.jpeg

SAGT OM VÅRA KURSER

Innan verkade allt komplicerat och jobbigt, men efter kursen känns det enkelt och framförallt roligt
Bra mix av teori och praktik
Väl investerad tid. Har stor användning av mina nya kunskaper
Nu kan jag äntligen själv göra inspirerande filmer
Processen att filma själv var så mycket enklare än jag trodde
Kursen var över förväntan. På två halvdagar fick vi inte bara lära oss ett program i mobilen utan ett helt tänk kring att filma.